Troeven

Activerend onderwijs

We streven ernaar om activerend onderwijs aan te bieden. Hiermee bedoelen we dat leerlingen zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan, zowel binnen als buiten het klaslokaal. De leraar is een specialist in zijn vak en coacht de leerlingen in verwerken van de leerstof. De leerkrachten differentiëren en bieden zo iedere leerling de juiste begeleiding.

Leren doe je niet alleen binnen de schoolmuren of lesuren. Leren kan je overal en altijd, en dat willen we stimuleren. Daarom bieden we Naschoolse Activiteiten en Sport Na School aan nemen we deel aan Brede School. Wij willen jongeren stimuleren om ook na school te sporten en zetten daarom het aanbod van SNS en de SNS-pas regelmatig in de kijker.

In de eerste graad zijn er de Naschoolse Activiteiten. Deze activiteiten staan open voor alle leerlingen, maar leerlingen van wie het Nederlands nog versterkt moet worden, zijn verplicht om eraan deel te nemen. Zo kunnen ze leren om een game te ontwikkelen in NA Game, kunnen ze hun dans-, zang- of theatertalent bovenhalen in NA Performance of proeven ze van vele sporten tijdens NA Sport & Play .

De Brede School organiseert doorheen het jaar verschillende creatieve of culturele activiteiten voor leerlingen uit het eerste jaar. Het is een samenwerking tussen de scholen, de bibliotheek van Etterbeek en de gemeenschapscentra uit de buurt. Het project wil leerlingen voorbereiden op leven in een grootstad en leert hen de buurt kennen. De Brede School zorgt ervoor dat alle jongeren optimale ontwikkelingskansen krijgen.

Groene campus

Onze schoolgebouwen staan in een groene oase, restanten van het park dat ooit rond het ‘Pavillion de Linthout’ werd aangelegd. Prachtige bomen sieren onze campus en regelmatig worden er ook acties ondernomen om de campus verder te vergroenen. 

Infrastructuur

Onze school beschikt over een toegankelijke ICT-infrastructuur. De leerlingen krijgen in het begin van het schooljaar een persoonlijke login en kunnen via om het even welke PC toegang krijgen tot ons netwerk en het web. Elke leerling krijgt ook gratis toegang tot de Office 365 bundel (Word/Excel/PowerPoint/…). Beschikt u thuis niet over een computer? Geen nood! Op onze school zijn er permanent computers en laptops ter beschikking van de leerlingen.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer is onze campus makkelijk bereikbaar. Tramhalte Boileau ligt aan de school, metrohaltes Thieffry en Montgomery op wandelafstand en het treinstation van Etterbeek is slechts enkele tramhaltes van onze school verwijderd. De Lijn legt ook een schoolbus in tussen onze school en de druivenstreek (met opstapplaatsen: Tombeek, Maleizen, Hoeilaart, Jezus-Eik en Oudergem).