Eerste graad

1ste jaar

Het GO! Atheneum Etterbeek biedt een breed aanbod aan doorstroomrichtingen aan. Maar voordat leerlingen een echte keuze maken, starten ze allemaal in een brede eerste graad, waarin het ontdekken en leren kennen van de verschillende studierichtingen en hun eigen talenten en interesses centraal staan.

Daartoe richten we “Ateliers” in. Dit zijn vakoverschrijdende projecten van 3 uur per week die de leerlingen helpen bij het maken van een passende studiekeuze voor volgend schooljaar. In de “FLEX-klas” (4 uur per week) gaan leerlingen flexibel leren en afhankelijk van hun noden verdiepen of remediëren voor Frans, Latijn, Nederlands of wiskunde.

Bekijk hier het studieaanbod voor leerlingen van het eerste jaar.


2de jaar

In het tweede jaar bieden we onze leerlingen een van volgende keuzepakketten aan (5 uur/week): Klassieke talen, Maatschappij en welzijn of STEM-wetenschappen. Op deze manier geven we onze leerlingen genoeg tijd om hun talenten te leren kennen en hun interesses te ontdekken. Zo maken we onze leerlingen keuzevaardiger.

We begeleiden de starters gedurende deze twee schooljaren. In het eerste jaar werken we met permanente evaluatie en herhalingstoetsen. Vanaf het tweede jaar voeren we geleidelijk examens in. Pas na het tweede jaar vindt er een deliberatie plaats.

Bekijk hier het studieaanbod voor leerlingen van het tweede jaar en pdf bestandBasisopties tweede jaar.pdf (9.81 MB).