Bijzondere Wetenschappelijke Vorming

Dit schooljaar richtte Scholengroep Brussel in samenwerking met het GO! Atheneum Etterbeek en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) het zevende jaar Bijzondere Wetenschappelijke Vorming (BWV) in. Dit is een voorbereidend jaar op het hoger onderwijs bedoeld voor studenten die in het secundair onderwijs een richting met minder wiskunde en wetenschappen volgden, maar in het hoger onderwijs alsnog kiezen voor een wiskundig-wetenschappelijke richting.

In dit zevende jaar ASO wordt de leerstof van de derde graad Wetenschappen-Wiskunde onderwezen. Zo worden tekorten in de vooropleiding weggewerkt en begint de student nadien - met meer kans op succes en zonder aan het studiekrediet te raken - aan studies zoals bio-ingenieurswetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen, chemie, fysica, geneeskunde, industriële wetenschappen, informatica, militaire school, piloot, toegepaste economische wetenschappen, psychologie, handelsingenieur, wiskunde ...

Een overzicht van de lessentabel:

Basisvorming

Uren per week

chemie

4

fysica

4

wiskunde

16

academisch Nederlands

2

informatica (optioneel)

2

biologie (optioneel)

2

 

De lessen vinden plaats in de labo’s van de VUB en worden gegeven door leraren van het GO! Atheneum Etterbeek en assistenten van de VUB. De studierichting BWV is een volwaardig zevende jaar algemeen secundair onderwijs. Studenten moeten in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs en krijgen een attest van regelmatige lesbijwoning.

Wenst u meer informatie? Contacteer ons dan via directie@kaetterbeek.be