Stem het wetenschapsproject van onze leerlingen de (v)lucht in!

  • 22 november 2016

Vijf leerlingen van onze school Amaury, Alec, Furio, Martin en Thalia uit 5WEWI en 6WIIR zijn met hun wetenschapsexperiment ‘Zero Gravity Bubbles’ één van de 12 geselecteerden voor het project BIFROST-ONE.

BIFROST-ONE geeft leerlingen uit de derde graad de kans om een experiment in gewichtloze toestand uit te voeren door middel van een paraboolvlucht. Het project wil leerlingen zo de kans geven om praktijkervaring op te doen in de ruimtevaartsector en hoopt tegelijkertijd de populariteit van STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics) te vergroten.

Onze leerlingen willen met hun experiment ‘Zero Gravity Bubbles’ de impact van ‘micro gravity’ op de zuurstofdiffusie in water bepalen. Doel hiervan is om verder te onderzoeken hoe algen en vissen kunnen gekweekt worden op langeafstandsvluchten in de ruimte.

Hun selectie is al een eerste stap. Begin januari starten ze met de bouw van hun experimenten en tests, in maart moeten ze die presenteren voor een jury en als ze winnen gaan ze op 11 of 14 april de lucht in. Ook jij kan hen al een stap dichter brengen bij hun paraboolvlucht. Like en share hun facebookpagina Bifrost –One-KAE, zo volg je hun vorderingen en geef je deze ruimtevaartwetenschappers in spe een grotere kans om hun droom waar te maken.

 

logo zero gravity bubbles