Extra sportdagen

Tijdens de onthaalweek voor onze eerstejaars is er elk jaar een extra sportdag voorzien die begeleid wordt door onze laatstejaars Sportwetenschappen. Zo leren de nieuwe leerlingen elkaar kennen op een in een losse, sportieve sfeer. Een team leerkrachten houdt hun energie op peil door verse fruitsla te voorzien als tussendoortje.

Daarnaast organiseren onze vijfdejaars uit de richting Sportwetenschappen na de examenperiode twee extra sportdagen waarbij de vierdejaars Sportwetenschappen de groepen begeleiden. Zij kunnen zo de examenstress wegsporten, worden op school opgevangen met “gezonde” ontspanning, leren sporttakken kennen die tijdens de lessen minder of niet aan bod komen alsook sportaccommodaties uit de schoolomgeving. Ze ervaren bovendien dat samen aan sport doen synoniem staat voor fun. Het ondernemerschap van de leerlingen Sportwetenschappen wordt zo ook gestimuleerd.

boogschieten
Projecten
fruit
woluwe
SVS sportpas

Daarenboven bieden we i.s.m. SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) de sportpas aan voor al onze leerlingen. Met deze sportpas kan men deelnemen aan verschillende sportactiviteiten (fitness, skiën, boksen, dansen, spinning) waar en hoeveel men waar wil, elke weekdag na de schooluren.  Zo komt men in contact met nieuwe sporten en ontmoet men nieuwe vrienden.

klim