Welzijnsbeurs

De welzijnsbeurs wordt georganiseerd door onze derdejaars. Leerlingen uit het tweede jaar en andere bezoekers kunnen zich informeren over de meest uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan welzijn.

Het derde jaar staat volledig zelf in voor de organisatie van hun stand. Eerst verzamelen ze uitgebreid informatie over een zelfgekozen thema dat hen aanbelangt. Daarna stellen ze hun werk op een creatieve en enthousiaste manier voor tijdens de beurs. De nadruk lag daarbij op hulpverlening.

De Welzijnsbeurs is om twee redenen bijzonder te noemen: Wat opvalt, is dat er rond geen enkel thema een taboesfeer hangt. Eetstoornissen, plastische chirurgie, gameverslaving, genderidentiteit, alcoholmisbruik, tienerzwangerschap, cyberpesten, zelfdoding... het komt allemaal aan bod.

Een andere reden voor het bijzondere karakter van de Welzijnsbeurs bestaat erin dat de standhouders leerlingen uit het derde jaar zijn. Zij staan hun bezoekers uit het tweede te woord en delen hun zelfverworven kennis, geven raad waar mogelijk, beantwoorden vragen en verwijzen door naar professionele instanties.

Uiteindelijk bereikt deze beurs ongeveer 300 leerlingen en enthousiastelingen. Zij vergaren als organisator of als bezoeker relevante informatie over problemen die zich in hun leefwereld kunnen voordoen. Veel leerlingen, maar ook volwassenen, zouden de stap naar professionele instanties niet meteen durven zetten of weten gewoonweg niet dat er gespecialiseerde hulpverlening beschikbaar is. De Welzijnsbeurs tracht die drempel alvast een pak minder groot te maken.

 

welzijnsbeurs
welzijnsbeurs2
welzijnsbeurs3