Athenée de la Victoire, Kinshasa, krijgt een schoolbibliotheek dankzij onze Congoweek

  • 21 februari 2017

Gedurende twee weken en één avond zamel(d)en we geld in voor onze partnerschool Athenée de la Victoire in Congo. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor het aanleggen van een schoolbibliotheek in onze partnerschool

Vele ludieke activiteiten

Voor een kleine bijdrage konden leerlingen van 13 t.e.m. 24 maart deelnemen aan verschillende thema-activiteiten op school tijdens hun middagpauze. Zo was er een Elongo-affichewedstrijd en twee keer een barefoot battle, een voetbalmatch op blote voeten. De leerlingen volgden een workshop magazine bowls bij mevrouw Jenet, waarbij ze schaaltjes leerden maken uit oude kranten. Coiffure Congo opende haar deuren op donderdag voor al wie in sneltempo zijn haar wou laten vlechten door onze eigen Afrikaanse vlechtkampioene Nene. Tenslotte genoten de leerlingen op vrijdag van lekkere beignets terwijl ze dansten op de Afrikaanse mixen die de deelnemers voor onze DJ-contest maakten.

De kers op de Congolese taart

affiche Congolese avondOp 21 maart 2017 zal de winnende DJ plaatjes mixen tijdens de Congolese avond, waarbij ouders en leerlingen kunnen genieten van een lekker Congolees diner in een Afrikaanse setting vanaf €15. Inschrijven kan via deze link.